Namakalni sistem brez elektrike

posted in: Naš blog | 0

V prispevku boste izvedeli, kakšen je namakalni sistem brez elektrike.

 

Ali je potrebno namakalni sistem brez elektrike upravljati ročno ?

 

Kako si predstavljamo namakalni sistem brez elektrike? Verjetno kot kup cevi in razpršilcev kateri pričnejo delovati, ko odpremo ventil za vodo. Da poenostavimo, nam v misli pride najprej vrtna cev priklopljena na travni razpršilec. Pa temu ni tako. Kot hobi zalivanje brez elektrike poznamo preproste vrtne časovne ure, ki jih priklopimo na pipo. Te imajo baterijo, katera omogoča vklop in izklop vode po nastavljeni uri. Ampak takšen način zalivanja ni primeren za zalivanje večje površine ali več različnih kultur na vrtu. Primeren je za zalivanje manjših delov vrta ali kapljičnega namakanja zelenjavnega vrta in grede ali žive meje.

 

Kako namakalni sistem brez elektrike deluje?

 

Delovanje namakalnega sistema brez elektrike je povsem enako kot z elektriko. Profesionalni namakalni sistem, ki jih vgrajujemo ima enako hidravliko sistema, enake razpršilce in ostale komponente. Razlika je le v krmilni enoti in elektromagnetnih ventilih.

Elektromagnetni ventili imajo drugačno tuljavo, ki deluje namesto na 24 Voltih le na 9 Voltih. Tudi krmilna enota deluje na 9 Voltih, katero oskrbujejo ena ali dve bateriji. Krmilna enota je vodoodporna – IP 68 (1) – in se lahko nahaja v sami ventilski škatli skupaj z elektromagnetnimi ventili. Obstaja več vrst profesionalnih baterijskih krmilnih enot glede na število sektorjev, kateri morajo biti namakani. Lahko so baterijske krmilne enote za samo eno linijo ali za več linij namakalni sistem brez elektrike(2,4,6,8).

Na baterijsko krmilno enoto se lahko prav tako priklopi senzor dežja, glavni elektromagnetni ventil ali črpalka. Tudi nastavitve namakalnega sistema so enakovredne električnim krmilnim enotam.

 

Ali je namakalni sistem brez elektrike zanesljiv?

 

Profesionalni sistem brez elektrike je povsem zanesljiv.  Baterije so kvalitetne in je dovolj, da jih zamenjamo spomladi in delujejo celo sezono. Ostale komponente pa so enake namakalnemu sistemu na elektriko. Prav tako je garancija baterijske krmilne enote in namakalnega sistema enaka kot z elektriko. Poglejte si preizkus TORO baterijske krmilne enote:

 

 

 

Cena namakalnega sistema brez elektrike

 

V ceni pa je razlika glede na namakalni sistem na elektriko. Baterijska krmilna ura in elektromagnetni ventili so dražji. Vendar sta večkrat delo in material električne napeljave na vrt dražja in zahtevnejša.

Če želite pridobiti ponudbo namakalnega sistema brez elektrike kliknite na povpraševanje <<<< 

 

p.s. zelo koristen, sicer angleški zapis na to temo, smo odkrili tudi na tej povezavi (2)

 

Follow Aleš LEŠNIK:

GSM: 041 721 032

Latest posts from