Travna ruša v Domžalah

posted in: Naš blog | 0

Travna ruša v Domžalah

 

Tako kot drugod je tudi travna ruša v Domžalah potrebna vzdrževanja in obnove. Osrednjeslovenska klima je naklonjena travni ruši skozi povprečno rastno sezono.

Najhujši meseci so od nekje sredine junija in do sredine avgusta. Govorimo o »normalni rastni sezoni«. Kot pa vsi vidimo, podnebne spremembe vplivajo na ekstremna nihanja vremena. Eno sezono imamo dovolj padavin ali pade preveč padavin v kratkem času. Zopet naslednjo sezono ni nobenih večjih padavin in nam namakalni sistem še kako prav pride.

Polaganje travne ruše

 

Želite prebrati več o polaganju travne ruše!!

 

Ali se izplača travna ruša v Domžalah?

 

Relativno vprašanje, ki je odvisno od pričakovanj in razumevanja lastnika glede bivalne okolice.

Nekomu se po njegovem mnenju bolj izplača kupiti pregrešno drag avto. Na njemu izgubi v letu dni nekaj letnih povprečnih plač pa je vseeno ali je zadovoljen ali ne . Pri zelenici svojega bivalnega okolja pa je strošek povprečne plače prevelik, ker mu to ne pomeni veliko. Ali pa nima razumevanja, da je trava rastlina. V naravi je potrebno redno vzdrževanje in reševanje takšnih ali drugačnih problemov.

Zelenico si lahko zatravimo s sejanjem travne mešanice ali z vodno setvijo. Ta načina sta cenejša, vendar imata tudi druge slabe strani, katere lahko preberete tukaj >>.

Travna ruša pa ima veliko prednost. Kot pravi domači pridelovalec v okolici Domžal; pripelješ, odviješ in uživaš.

Ali  kot pravi krajinar Roger Cook “V bistvu kupujete čas,”

“Plačate za trato, ki jo je nekdo drug vzdrževal 14 do 18 mesecev.”

Da, izplača se položiti travno rušo v Domžalah, če želite takoj uživati. Če se odločite še investirati v vgradni namakalni sistem in robotsko kosilnico ste zmagovalec. S tem imate vse osnovne pogoje za zdravo in urejeno zelenico.

Namakalni sistem

 

Potrebno se je še zavedati, da je vzdrževanje klub temu potrebno. Potrebno je zelenico gnojiti 2-3 krat letno, po potrebi tretirati z fitofarmacevtskimi sredstvi in zračiti.

 

Želite brezplačno ponudbo za polaganje travne ruše?

 

Polaganje travne ruše
Travna ruša v Domžalah

 

Kakšna je »taprava« travna ruša?

 

Travna ruša mora biti zdravega videza, brez primesi plevela, brez suhih madežev. Koreninski sistem mora držati rušo skupaj v kompakten travni tepih.

Krivico naredimo, da omenimo poimensko kateri pridelovalec travne ruše v Sloveniji je dober in kateri je slab. Glede na vremenske razmere imajo izmenjujoče bolj ali manj dobro vsi pridelovalci. Cene pa so pri vseh podobne z minimalnimi razlikami.

 

 

Follow Aleš LEŠNIK:

GSM: 041 721 032

Latest posts from