Kapljično namakanje je eden najbolj priljubljenih in pogostih namakalnih sistemov za vrtove. Cena tega odličnega namakalnega sistema je v primerjavi z nekaterimi drugimi hišnimi namakalnimi sistemi res zelo ugodna.

kapljično namakanje

 

Pri kapljičnem namakanju se lahko odločite za enostavnejše ali pa tudi kompleksnejše rešitve. Kapljično namakanje je lahko ročno. Seveda pa si lahko omislite tudi tako imenovani »timer« (angleško: merilec časa).

 

Ceno tega namakalnega sistema se splača plačati, saj imate s tem vrtnim namakalnim sistemom prav takšne ali podobne prednosti kot pri vseh drugih zalivalnih sistemih za vrt. Ta namakalni sistem za vrtove lahko uporabljate celo kot namakalni sistem za travo, čeprav tam običajno priporočamo drugačne rešitve, ki so nekoliko bolj primerne za velike travnate površine.

 

 

 

 

 

KAPLJIČNO NAMAKANJE PRIPELJE VODO NEPOSREDNO V KORENINE

 

Največji čar kapljičnega namakanja je v tem, da ta namakalni sistem za vrtove vodo pripelje rastlinam neposredno v korenine. Razlika namakalnega sistema z razpršilci in ročnega zalivanja je lahko velika in neprijetna.Rastline sicer dobijo pravo količino vode in so enakomerno zalite, vendar njihove zgornje dele voda v procesu zalivanja tovrstnih hišnih namakalnih sistemov poškropi.

 

Kapljice, ki ostanejo na listih, potem delujejo kot leča. Skozi njo žgoči žarki poletnega sonca lahko vrhnje dele rastlin tudi poškodujejo. To seveda povzroči slabši izgled rastline ali celo sušenje listov. Prav tako je izhlapevanje vode mnogo večje pri zalivanju z razpršilci.

 

Kapljično zalivanje pa je tip namakalnega sistema za vrtove, pri katerem tovrstnega problema ni, saj cevi vodo spravijo do rastlin tik nad zemljo.

 

Kapljično namakanje zelene strehe

Več o prednostih kapljičnega namakalnega sistema lahko preberete tukaj

 

 

 

CENA NAMAKALNEGA SISTEMA JE V NAŠEM PODJETJU UGODNA

 

 

 

V našem podjetju se trudimo, da svojim strankam čimbolj ustrezno svetujemo. Če je denimo namakalni sistem za travo pametno zasnovan, je lahko cena takšnega namakalnega sistema ugodnejša, kot bi bila, če bi bilo svetovanje s strani izvajalca (oziroma trgovine) slabše. Če torej potrebujete optimalni namakalni sistem za vrtove po najboljši ceni, vas vabimo, da se nam oglasite.

 

Kaj vpliva na načrt in kako se oblikuje cena namakalnega sistema na vrtu preberi več