Kje lahko kupim kapljični namakalni sistem?

posted in: Naš blog | 0

Kapljični namakalni sistemi so eden od načinov namakanja rastlin. Pri tem načinu se dovaja voda v območje korenin rastlin v obliki kapljic, bodisi preko kapljičnih cevi ali kapljačev. V prispevku boste videli, da je cena kapljičnega namakalnega sistema odvisna od velikosti potrebnega zalivanja in predvsem od zahtevnosti zalivanja.

 

kapljični namakalni sistemi - kakšna je cena
Kapljično namakanje

Zgodovina kapljičnega zalivanja sega še v antične čase, ko so v zemljo zakopavali glinene posode napolnjene z vodo. Skozi neglazirane gline je voda počasi pronicala v suho zemljo.

 

Nekateri vrtičkarji se še zdaj poslužujejo plastičnih steklenic ali drugih domislic, s katerimi kapljično zalivajo svoje vrtove ali pa si naredijo kapljični namakalni sistem za balkonske rože. 

.

Cevi za kapljično namakanje so pričeli uporabljati šele v bližnji preteklosti v severni Evropi. Uporabljen material za cevi je bila glina. Uporabo plastičnih cevi pa so pričeli prakticirati Izraelci, ki imajo tudi najnaprednejše kapljične namakalne sisteme.

  

Kje se največkrat uporablja kapljični namakalni sistem?

 

mikronamakanje
Mikronamakanje

Najbolj uporaben in razširjen je v zelenjadarstvu, nasadih oljk, sadja, hmelja in še bi lahko naštevali.

Uporabnost kapljičnih namakalnih sistemov se kaže najbolj v racionalni izrabi vode in apliciranju vode  tam, kjer je nujno potrebna.

Kapljični namakalni sistem pa ni uporaben samo na velikih kmetijskih površinah. Uporablja se tudi za poenostavljanje zalivanja na vrtu, drevesnicah.

Med kapljični namakalni sistem uvrščamo tudi mikronamakanje. Pri tem načinu se namesto kapljačev vgradijo mini razpršilci, ki brizgajo vodo na omejeni mini lokaciji.

Kot v preteklosti, si lahko tudi danes, za kapljično namakanje preprosto priskrbimo plastične posode, ki jih zakopljemo v zemljo. Lahko uporabimo gumi, alkaten ali pvc cev, ki jo naluknjamo ter se jo enostavno priklopi.

Če pa želimo namakati rastline z bolj urejenim, natančnejšim sistemom lahko komponente kupimo in sestavimo.  

. 

Kje lahko kupim kapljični namakalni sistem?

 .

Kapljični namakalni sistemi so se močno razširili, prav tako poznavanje njegovih funkcij in načinov sestavljanja. 

Lahko ga kupite v trgovskih centrih po komponentah in sestavite po površini, ki jo nameravate zalivati ali ga kupite kot KIT delov sistema, ki ga po navodilih sestavite sami. Tukaj si lahko ogledate enega takšnih KITOV  po sistemu naredi sam.

. 

V kolikor niste prepričani v svoje sposobnosti ali morate zalivati večjo površino in si želite učinkovit kapljični sistem z garancijo , prepustite izvedbo strokovnjaku. V našem podjetju smo vam pripravljeni svetovati in izdelati ponudbo ter vgraditi PROFESIONALNI KAPLJIČNI NAMAKALNI SISTEM

.

 Če vas zanima, kako lahko pridobite ceno namakalnega sistema vas vabim na sledečo povezavo.

 

 

Follow Aleš LEŠNIK:

GSM: 041 721 032

Latest posts from